Kajak & katamaran i Frankrike

2 – 8 oktober 2022

Passa på att förbättra paddlingstekniken, solbrännan och franskan. Häng med till Frankrike och skåla i vackra solnedgångar med nya vänner!

När löven gulnat här hemma är det fortfarande badklädsväder vid Medelhavet. Vi reser ner till franska sydkusten, där vi snabbt lämnar parasollbeklädda badstränder bakom oss, för att istället borda den katamaran som kommer att vara vårt hem den närmaste veckan. Vi kryssar ut på turkosblått hav och följer kustens dramatiska landskap med stupande klippor och gömda sandstränder. Vi tar sikte mot de tre öarna Port cros, Ile de Levant och Porquerolles med vackra nationalparker, mysiga byar och stränder som bäst nås med kajak. Med vår katamaran hittar vi vindstilla vikar, njuter av solnedgångar och somnar under himlavalvet till ljudet av vågskvalp.

På katamaranen ligger våra kajaker, som vi använder för att utforska öarna. Ofta går vi i land, och varje dag bjuds vi på picknicklunch med lokala smaker. På katamaranen har vi också gott om tid för att sola, umgås och äta trevliga middagar ihop.

I oktober är det färre båtar ute, men vattentemperaturen är varm nog både för ett bad och för att öva på att kapsejsa. Vi har dessutom haft hela sommaren på oss att här hemma testa på kajakpaddling. Vi paddlar i ordentliga havskajaker och har med oss en lokal kajakguide på dagsutflykterna.

Vi anpassar rutten efter gruppen och det är enkelt att ta en egen vilodag, så även den som aldrig provat eller hellre njuter med en bok på soldäck är varmt välkommen.

Pris: Preliminärt pris 18 950kr per person
Max 8 deltagare.

Allt detta ingår

 • 7 dagars äventyr med utflykter i kajak och till fots
 • Tillgång till kajakutrustning (inkl vattentäta påsar)
 • 6 nätters boende på katamaran i dubbelrum (om du reser ensam delar du hytt med någon)
 • Frukost, lunch, middag alla dagar. Och lite vin och ost såklart…
 • Svensk-och fransktalande reseledare ( Malin )
 • Lokal kajakguide
 • Gemensam transfer mellan Hyères och båten
 • Digitalt avresemöte 6 veckor innan avfärd

Detta ingår ej

 • Flygresa (samling i Hyeres, 2,5 timmar med tåg från Nice eller Marseilles)
 • Dryck (vinprovning betalas på plats, då vi gör detta om vädret/vinden tillåter)
 • Dricks till lokalguide/skeppare (frivilligt)
 • Andra egna utgifter

Praktisk information om resan – se längst ner! Under bokningsformuläret.
Bokningsvillkor? Se här

På Facebook-sidan kan du se en video-presentation av resa. Klicka här för att titta. På Facebook-sidan finns också en del bilder från resan 2021, scrolla till inläggen i oktober.

Dag 1
På förmiddagen (10:00) samlas vi i Hyères och välkomnar varandra ombord på vår katamaran, vårt hem den kommande veckan. Tillsammans går vi igenom veckan som kommer och livet ombord. Paddling längs den vackra kustremsan, innan vi säger skepp och hoj och flyter över till ön Porquerolles.
Dag 2
Vi paddlar i området. Vacker och vild natur, med små och gömda vikar. Kanske vill du också kika in hos skepparen för att lära lite om hur en katamaran seglas?
Dag 3
Vi korsar över till Port Croc Island, nationalparkens hjärta. Här går vi iland för en av de vandringar vi gör under veckan. Vacker utsikt och skönt att sträcka på benen!
Dag 4
På intilliggande ön Ile de Levant paddlar vi idag, och besöker också en liten by på ön. På kvällen seglar vi tillbaka till Porquerolles för natten.
Dag 5
Om vädret tillåter paddlar vi idag tillbaka till fastlandet för att besöka fortet Bregançon, en plats för återhämtning för de franska presidenterna. Under veckan dricker vi lokala viner, och beroende på väder lägger vi även till för en vinprovning!
Dag 6
Vi paddlar i området utifrån väder och vind. Den som vill ta det lugnare kan som vanligt njuta av egen tid på båten, eller hoppa i plurret och snorkla.
Dag 7
Vi tar oss tillbaka till Giens Peninsula vid Hyères, där vi startade. Vi utforskar grottor och små fiskebyar. På eftermiddagen mönstrar vi av och beger oss till flygplatsen i Marseille, Nice eller vidare på egna äventyr. Hemresa kl 16:00 och framåt.

* Observera att programmet är ett exempel. Bästa rutt planeras utefter väder och vind, och kan därför komma att ändras. Att vår resa utgår just från en katamaran gör oss flexibla att på bästa sätt anpassa oss för mest lämpade paddling!

Bokningsförfrågan:
-Du kan också fylla i formuläret om du har frågor/är intresserad.

RES TILL HYERES

Resa med flyg: Lättast tar du dig med flyg till Nice, varifrån du morgonen efter (3 oktober) tar tåget 2,5h till Hyeres. Direktflyg finns med bland annat SAS och Norweigen. Du kan också flyga till Marseille. Ett annat alternativ är flyg till Paris och förlänga resan med en härlig tågresa.

Vill du ta tåget till/från Frankrike? Det finns flera alternativa resvägar. Exempelvis kan du lämna Stockholm för Hamburg tidig morgon 1 oktober, ta nattåget Hamburg-Basel och 2 oktober resa vidare till Marseille. Väl i Marseille bor du över en natt, för att morgon efter (3 oktober) åka den korta biten till Hyeres. Bara en extra resdag per väg jämfört med flyget alltså!
Det är också möjligt att bo över en natt i Hamburg och sen fortsätta via Paris.
Tips för den som brukar flyga: Testa att ta flyget ena vägen och tåget andra!

Skicka ett meddelande om du vill ha tips inför bokning. Du behöver dock själv bokar resan, och den köps fristående från detta researrangemang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: